Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$38,288.73
+11.36
ETH
$1,166.34
+9.85
LTC
$147.61
+7.09
DASH
$131.93
+1.77
XMR
$169.89
-5.45
NXT
$0.01
-5.88
ETC
$7.64
+5.19
DOGE
$0.01
+6.28
ZEC
$115.36
+10.84
BTS
$0.03
+2.06

Eski Ripple CEO’su Bitcoin’in Çin Tarafından Yok Edilebileceğine İnanıyor

173

The Hill tarafından yayınlanan yakın tarihli bir makalesinde , eski Ripple CEO’su Chris Larsen, Çin’in Bitcoin’i kontrol etmek için yeterli güce sahip olduğunu savunuyor:

“Kripto para madenciliğinin en az yüzde 65’i Çin’de yoğunlaşıyor, bu da Çin hükümetinin bu protokoller üzerinde kontrol sahibi olmak için gereken çoğunluğa sahip olduğu ve işlemleri etkin bir şekilde engelleyebileceği veya tersine çevirebileceği anlamına geliyor.”

O, Çin’in dünyanın en büyük blok zincirini sıkı bir şekilde tutmak için “büyük miktarda enerjiyi” sübvanse ettiğine inanıyor.

Çin Bitcoin’e nasıl saldırabilir?

ABD ve Rusya devasa madencilik çiftlikleri kurmak için çabalarken, Çin’in Sichuan eyaleti tek başına tüm hashrate’in yüzde 54’ünü oluşturuyor.article imagecoinhares.com tarafından görüntü  

Ads

Madenciliğin merkezileştirilmesi, Çin’in yüzde 51’lik bir saldırı gerçekleştirme kabiliyeti konusunda endişelere yol açıyor. ABD’li akademisyenler tarafından yayınlanan

2018 araştırma makalesi , Çin’in birden fazla saldırı vektörü aracılığıyla Bitcoin blok zinciri üzerinde gerçekten büyük bir etki yaratabileceğini ortaya çıkardı.  
 
Çin maden havuzları, adresleri sansürlemek, belirli kullanıcıları anonim hale getirmek ve ağı istikrarsızlaştırmak için cezalandırıcı çatallanma gerçekleştirmek için işbirliği yapabilir.”Bitcoin’in değeri ve ekonomik faydası arttıkça, ona saldırmak için teşvik de arttı. Analiz için Çin’i seçtik çünkü onlar Bitcoin’in en güçlü potansiyel düşmanıdır ve sisteme saldırmak için çeşitli göze çarpan güdülere ve bu saldırıları gerçekleştirmek için hem düzenleyici hem de teknik bir dizi olgun yeteneklere sahip olduklarını gördük ”

“Çin parası” anlatısı abartılı

XRP’ye bağlı şirketin şu anki CEO’su Brad Garlinghouse, Ripple’ın, Bitcoin’in yıllardır “Çin tarafından kontrol edilen bir kripto para birimi” olduğu hakkındaki anlatıyı agresif bir şekilde bastırdığını ve 2018’de ABD’de düzenleyici netlik için   seslendiğini iddia etti. ülkeler komünist rejim tarafından kontrol edilen parayı benimsemeyecek :  

“Çin’in müdahale etmeyeceğini nereden biliyoruz? Kaç ülke Çin kontrolündeki bir para birimini kullanmak istiyor? Bu gerçekleşmeyecek.”

Ancak Casa CTO Jameson Lopp, Çin hükümetinin tüm madencileri ele geçirmesinin “neredeyse imkansız” olacağına inanıyor :       

“Muhtemelen Çin’e dağılmış binlerce + madencilik çiftliği vardır; hükümetin hepsini ele geçirmesi biraz çaba gerektirir. Haber dünyanın geri kalanına sızmadan devletin madencilik tesislerinin kontrolünü ele geçirmeye başlamasının neredeyse imkansız olacağından şüpheleniyorum. “

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.