Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$38,376.04
+9.88
ETH
$1,207.84
+3.88
LTC
$167.58
+2
DASH
$99.31
+6.35
XMR
$143.43
+4.48
NXT
$0.01
-6.06
ETC
$7.21
-3.58
DOGE
$0.01
-0.79
ZEC
$66.98
+7.14
BTS
$0.03
+11.78

Uniswap Nasıl Kullanılır

220

Uniswap, DeFi alanında ön plana çıktı. Bu, Uniswap kullanarak tokenların nasıl takas edileceğine dair kapsamlı ve takibi kolay bir eğitim kılavuzudur.

Kripto para birimi alanı her yıl farklı aşamalardan geçiyor ve bu sadece mantıklı. Sektör ilerledikçe, daha fazla insan buna dahil olur ve yeni çözümler ve teknolojiyi masaya getirir.

2020’de en sıcak kripto trendinin Merkezi Olmayan Finans (DeFi) olduğunu söylemek güvenlidir. Birkaç ay içinde bu, kripto para birimi topluluğu içinde en çok tartışılan konu haline geldi ve haklı olarak öyle.

hızlı navigasyon

  • Uniswap nedir ve neden bu kadar yenilikçi?
  • Başlangıç: Dikkate Alınacak Birkaç Şey
  • Uniswap’te Nasıl Ticaret Yapılır - Satın Alınır ve Satılır?
  • Uniswap Kullanmanın Riskleri Nelerdir?

Yeni DeFi projeleri her gün ortaya çıkıyor ve ona 2017 benzeri bir çekicilik getiriyor. Her şeyden önce, bu aynı zamanda popülaritesini artıran bir protokoldür - Uniswap. Aşağıda, Uniswap’in nasıl kullanılacağına adım adım bir göz atacağız.

Uniswap nedir ve neden bu kadar yenilikçi?

CryptoPotato, Uniswap ile ilgili ayrıntılı bir kılavuzda, protokolün teknik özellikleri ve işlevleri hakkında derinlemesine bilgi verdi.

Layman’ın terimleriyle özetlemek gerekirse, Uniswap, alıcıların ve satıcıların bir değişim veya sipariş defteri kullanmak zorunda kalmadan ERC20 tokenlerini takas etmelerini sağlayan bir protokoldür. Her iki token bakiyesine ve bu takas çifti için gerçekebe bilge olarak takas oranını belirleyen algoritmik bir denklem kullanımıyla.

Temelde, Uniswap çok kullanıcı dostu bir arayüz sunar ve Yatırımcıların herhangi bir KYC prosedürü hakkında endişelenmeden veya hatta bir hesaba sahip olmadan tokenlerini takas izin verir .

Şimdi, doğrudan konuya girelim ve Uniswap’i nasıl kullanacağımızı görelim.

Başlangıç: Dikkate Alınacak Birkaç Şey

Daha önce bahsettiğimiz gibi, bu normal bir değişim değildir - satın alma emri yoktur ve belirli bir liste yoktur - herhangi biri Uniswap’te belirli bir çift için likidite ekleyebilir. Bu likiditeyi de aynı hızla alıp alabilirler, bu da tokenlerinizi geri almanızı özellikle zorlaştırır. Bu nedenle, ticaret yapmak istediğiniz parite için likiditenin kilitli olduğundan emin olmanız çok önemlidir.

Gezgininize gireceğiniz iki ana alan vardır. Bunlar:

  • Uniswap.info
  • Uniswap.exchange

Uniswap.info, borsadaki verileri takip ettiğiniz yerdir. Burada, bireysel çiftlerdeki hacmi kontrol edebileceğiniz, çiftleri arayabileceğiniz, mevcut likiditeyi, jetonun fiyatını vb. Kontrol edebileceğiniz yer.

Web sitesine girdiğinizde ilk arayüz şöyle görünür:

Uniswap_1

Gördüğünüz gibi, burada ETH’nin fiyatı, borsadaki toplam likidite, toplam hacim ve işlem sayısı gibi genel bilgileri kontrol edersiniz.

Arama çubuğu, belirli bir belirteci belirlemek için kullandığınız şeydir. Ana sayfada aşağı kaydırırsanız, en yüksek hacimli ve likiditeye sahip havuzları da göreceksiniz.

Uniswap’te Nasıl İşlem Yapılır (Al ve Sat)?

İşin ilginçleştiği yer burası. Ticarete veya “takas etmeye” başlamak istiyorsanız, uniswap.exchange’e gidebilirsiniz ve orada tek göreceğiniz bu:

Uniswap_2

Gördüğünüz gibi, geleneksel merkezi borsalarla ortak hiçbir şey yok.

İlk önce bir cüzdan bağlamanız gerekir. Sağ üst köşedeki “Bir cüzdana bağlan” seçeneğine tıklayarak veya ortadaki takas penceresinden bunu yapabilirsiniz.

Bu yazının yazıldığı sırada şu cüzdanları kullanabilirsiniz: MetaMask, WalletConnect, Coinbase Wallet, Fortmatic ve Portis.

Bağladığınız anda değiştirmeye başlayabilirsiniz.

İlk takas alanında, takas etmek istediğiniz jetonu seçmeniz gerekir ve alt alanda, almak istediğiniz jetonu seçmeniz gerekir.

Bazı belirteçlerin listede görünmeyebileceğini, ancak sözleşmelerinin adresini Etherscan’dan yapıştırarak bunları manuel olarak ekleyebileceğinizi unutmayın:

Uniswap_3

Bu durumda, ETH’yi Ampleforth’un AMPL’si ile nasıl değiştireceğinizi göstereceğiz.
Şimdi, takas işlemini gerçekleştirmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var. Yani bunlar:

  • Kayma Toleransı

Değişim kontrol panelinde görebileceğiniz gibi kayma toleransı, alacağınız beklenen token sayısındaki genel sapmadır. Bu nedenle,% 1’lik bir kayma toleransı seçerseniz, başlangıçta görüntülenenden% 1 daha düşük veya daha yüksek olabilecek bir sayı alabilirsiniz.

Yürütme düğmesinin hemen altında “alınan minimum” miktarı göreceksiniz:

Uniswap_4

Gördüğünüz gibi, 0.1 ETH için almamız gereken tahmini AMPL’ler 64.54 olsa bile, alınan minimum sayı 63.9 AMPL’ye% 1 daha düşüktür - bu en kötü durum senaryosu. Takas bu oranda gerçekleştirilemezse, işlem gerçekleşmez.

Değişim panosundaki sayıya veya sağ üst köşedeki ayarlar dişli çarkına tıklayarak kayma toleransını değiştirebilirsiniz.

Uniswap_5

Ads

Bu, işlem son tarihini içeren diğer ayarlara da gidebileceğiniz yerdir.

  • İşlem Son Tarihi

İşlemin son tarihi, takasınızın beklemede olmasına izin vermek istediğiniz mutlak maksimum süreyi gösterir.

Uniswap_6

Bu durumda 20 dakikaya ayarladık, ancak manuel olarak da değiştirilebilir. İşlem, bu kutuda belirtilen süreden daha uzun süre beklemedeyse, geri alınacaktır.

  • Fiyat Etkisi

Bu, özellikle büyük miktarları değiştirirken dikkate alınması gereken bir başka önemli şeydir. Fiyat etkisi, işlem büyüklüğü nedeniyle piyasa fiyatı ile tahmini fiyat arasındaki farkı gösterir.

Değişimin Gerçekleştirilmesi

Takasın gerçekleştirilmesi özellikle kolaydır. Tek yapmanız gereken, beklediğiniz çıktı ve girdiyi girmek. Yukarıdaki ekran görüntülerinde görüldüğü gibi, tahminen 64.54 AMPL için 0.1 ETH’yi değiştiriyoruz.

Tüm ayarlarınızdan memnun olduğunuzda, Değiştir düğmesine basmanız yeterlidir. Bu bir onay ekranı açacaktır:

Uniswap_7

Yapmanız gereken tek şey burada onaylamaktır ve ardından cüzdanınız, işlemin ne kadar hızlı yapılmasını istediğinize bağlı olarak tercihlerinize göre gaz fiyatını da değiştirebileceğiniz başka bir onay ekranı çekecektir.

Etherscan gibi hizmetleri kullanarak işlem durumunuzu Ethereum blok zincirinde izleyebilirsiniz .

MetaMask Üzerinden Gaz Kurma

Yapmanız gereken son şey, işlem için gazı ayarlamaktır. Bu kılavuz için MetaMask cüzdanını kullandığımızdan, aşağıda bu cüzdanı kullanarak gazın nasıl ayarlanacağı gösterilmektedir, ancak diğer sağlayıcılar için değişiklik gösterebilir.

Değişimi onayladıktan sonra açılan ilk pencere şu pencere olacaktır:

Uniswap_8

Buradan, Gaz Ücreti sekmesindeki “DÜZENLE” düğmesine tıklamanız ve ardından MetaMask’inizin üstünde “Gelişmiş” ayarlar düğmesini bulmanız gerekir.

Gelişmiş sekmesinde görmeniz gereken ekran budur:

Uniswap_9

Buradan tek yapmanız gereken, tercihinize ve işlemin ne kadar hızlı yürütülmesini istediğinize bağlı olarak GWEI ve Gaz Limitini ayarlamak, kaydetmek ve işlemi onaylamaktır.

Bundan sonra, Uniswap’te beklemeye alınacak ve mümkünse yürütülecektir. Bir şey olursa ve işlem başarısız olursa, para iadesi yapılacak ve MetaMask’ınızdan para alınmayacaktır.

Uniswap Kullanmanın Riskleri Nelerdir?

Meşru olanları taklit eden çok sayıda dolandırıcılık projesi olduğundan, Uniswap’teki kötü aktörlerin farkında olmak çok önemlidir.

İşte aklınızda bulundurmanız ve dikkat etmeniz gereken bazı riskler.

  • Sahte akıllı sözleşmeler

Sahte projelerin gerçek olanları taklit eden akıllı sözleşmeleri, herkes bir ERC20 jetonu oluşturup bunu Uniswap’e ekleyebildiğinden, Uniswap’in en büyük sorunlarından biridir.

Bununla ilgili sorun büyük likidite sağlayıcısı karar verir vermez havuzun likiditesini çekip diğer kullanıcıların zarara uğratabilmesidir. Bu, halı çekme olarak bilinir.

Bu tür bir dolandırıcılığa düşmeyi engelleme için, jetonun adresini her zaman Etherscan’da iki kez kontrol edin ve gerçek ol emin olun.

  • Yüksek Gaz ücreti

Bu kılavuzu yazarken, Ethereum’un gaz ödülü , yoğun ağ kullanımı nedeniyle hızla yükseliyor : Ağ tıkanıklığı% 97’de.

Bu, Uniswap’i kullanmayı çok pahalı hale getirir, çünkü tek bir token işleminin maliyeti 20 $ ‘a kadar çıkabilir (bağlıdır). Uniswap ile, takas etmek istediğiniz her yeni jetonu da onaylamanız gerekir ve bu aynı zamanda 2 ABD doları kadar yüksek bir ücrete tabidir.

  • Kimlik Avı Saldırıları

Olduğu gibi diğer her kripto-ilişkili hizmet , bazı siteler Uniswap kendisi taklit. Bu kılavuzdaki alan adları, kullanmanız gereken iki geçerli alan adıdır, Diğer her şey orijinal Uniswap değildir ve bunun bir aldatmaca olma ihtimali yüksektir.

Sonuç

Uniswap, kesinlikle hiçbir kişisel bilgi veya kayıt işlemi gerektirmeyen çok kullanışlı bir değişim protokolüdür.

Kullanımı kolay ve sezgisel.

Ancak, kötü zamana karşı dikkatli olmak önemlidir. Binlerce sahte jeton, orada gerçek olanları taklit eder ve dolandırılmamak için her zaman Etherscan’ın jeton sözleşmesini iki kez kontrol takden emin olmalısınız.

Uniswap, piyasadaki en likit borsalardan biri ve kesinlikle en büyük merkezi olmayan borsa olmayı başardı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.