Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$19,068.57
+1.39
ETH
$585.14
+3.32
LTC
$81.24
+6.57
DASH
$96.76
+2.82
XMR
$152.15
+5.09
NXT
$0.01
+25.49
ETC
$6.08
+2.27
DOGE
$0.00
+2.46
ZEC
$67.51
+3.02
BTS
$0.02
-5.05

Hindistan’da Çıkan Yeni Yasa ile Hindistan Kripto camiasına tekrar bir darbe gelebilir

49

Hindistan’da kabul edilen yeni mevzuat, ülke içindeki kripto para biriminin tamamen yasaklanmasına yol açabilir.
Üst düzey bir hükümet yetkilisi Economic Times‘a Maliye bakanlığı tarafından bakanlıklar arası istişareler için bir not taşındığını belirtti.

Yeni mevzuat Hindistan Yüksek Mahkemesi


Yeni mevzuat Hindistan Yüksek Mahkemesi’nin Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) kripto para birimi işletmelerine karşı başlattığı eylemin anayasaya aykırı olduğuna dair son kararına yanıt olarak geldi.

Önerilen taslak istişarelerden sonra nihayetinde Meclis’e geçiş için gönderilecek. Mevcut taslağın, Temmuz 2019’da oluşturulan ve Hindistan’daki kripto para birimi ekosisteminde son derece sert olan bir taslağa benzer olduğu bildiriliyor.

2019 yasa tasarısı, ülkedeki “kripto paraları tutmak, satmak, ihraç etmek, aktarmak, benim çıkarmak veya kullanmak için yasadışı” olurdu. Doğrudan veya dolaylı olarak kripto para birimini kullanma cezası para cezası veya hapis cezasıyla cezalandırılabilir.

Hapis cezası en az bir yıl olacaktı ve on yıla çıkarılma olasılığı. Tekrarlanan bir suç beş yıl hapis cezasıyla sonuçlanırdı.

Eski taslak tasarının bir uyarısı, hükümetten ve Hindistan Merkez Bankası’ndan resmi bir devlet tarafından verilen kripto para birimi oluşturmaya bakmalarını istemesiydi.

Hindistan ‘da kısa süreli bir umut


Kripto para savunucuları Yüksek Mahkeme’nin 4 Mart’ta aldığı kararla şamandıra edildi.

“RBI’nın önleyici bir eylemde bulunma gücünü tanımış olsak da, bu bölümde, RBI’nın maruz kaldığı herhangi bir hasarın en azından bir kısmını göstermesi gereken bu kararın orantılılığını test ediyoruz. düzenlenmiş kuruluşlar. Ama hiç yok. ”

Tradehorn, ekosistemdeki acemi tüccarlara yardımcı olmak için başlatıldı. Tradehorn’un kurucusu ve CEO’su Rahul Vinakiya yerel basına şöyle dedi: “Bizim için bu platformun başarısını nasıl ölçtüğümüz amcamın bunu kullanıp kullanamayacağına bağlı.”

Rahul sözlerine şunları da ekledi, “Deneyimlerimiz, Hindistan’da öncelikle ticarete odaklanan normal kripto borsalarından çok farklı. Öte yandan, biz sadece kullanıcıları satın almaya, satmaya ve kripto para birimlerine katılmaya odaklanıyoruz. ”

Ancak, bu tür iyimserlik yanlış yerleştirilmiş olabilir. Hindistan hükümeti kripto para birimini yasaklamaya kararlı görünüyor ve yeni mevzuat böyle bir yasağın var olması için yasal bir çerçeve görevi görecek.

Ayrıca Brave Browser 5 Ülkede Refferal Programını Durdurdu yazımızı okumak için tıklayınız.

- Advertisement -

- Advertisement -

2 Yorumlar
  1. […] Hindistan’da Çıkan Yeni Yasa Ile Hindistan Kripto Camiasına Tekrar Bir Darbe Gelebilir […]

  2. […] Hindistan’da Çıkan Yeni Yasa Ile Hindistan Kripto Camiasına Tekrar Bir Darbe Gelebilir yazımızı okumak için […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.