Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$40,789.81
+4.61
ETH
$1,217.86
-2.67
LTC
$172.24
+0.68
DASH
$96.74
-7.95
XMR
$144.72
-3.68
NXT
$0.01
0
ETC
$6.79
-8.97
DOGE
$0.01
-8.24
ZEC
$66.40
-6.6
BTS
$0.03
-6.83

İlk Beş Defi Platformu

220

DeFi (merkezi olmayan finans), blok zinciri destekli, merkezi olmayan ekonomiden ortaya çıkan en son yeniliklerden biridir. Başlangıçta Ethereum ağında geliştirilen DeFi uygulamaları, kullanıcılara geleneksel finansal hizmetler sunar, ancak dünya çapında İnternet bağlantısı olan herkesin finansal ürünlere ve hizmetlere erişmesini sağlayan merkezi olmayan, sınırsız bir şekilde.

DeFi kullanıcıları, bir finansal kuruma aracı olarak başvurmak zorunda kalmadan borç alabilir, ödünç verebilir, ticaret yapabilir, yatırım yapabilir ve ödeme yapabilir. Aksine, finansal kurumların rolü merkezi olmayan akıllı sözleşme protokolleri tarafından üstlenilmektedir.

DeFi pazarının önemli bir büyüme kaydetmesi ve DeFi protokollerinde stake edilen token miktarıyla ölçüldüğü üzere şu anda 1 milyar dolarlık bir pazar olması şaşırtıcı değil. Platformun artan popülaritesi nedeniyle, bugün kullanabileceğiniz en iyi beş Ethereum destekli DeFi protokolünün kısa ve kapsamlı bir listesini oluşturmaya karar verdik.

En İyi Beş DeFi DApps

Listemizdeki DeFi protokolleri, her pazarın akıllı sözleşmelerinde kilitli olan dolar miktarına göre sıralanır. En iyi DeFi platformları listemizi oluşturmak için DeFi analiz sağlayıcısı DeFi Pulse tarafından toplanan verileri kullandık.

Maker

Maker piyasadaki açık farkla en popüler ve en önemli merkezi olmayan finans uygulamasıdır. DeFi pazarının hakimiyeti yaklaşık 600 milyon dolar dijital varlıklar şu anda Marker protokolü akıllı sözleşmelerde kilitli, üstte görmek şaşırtıcı değil.

MakerDAO, fiyatı ABD dolarına sabitlenmiş olan stabilcoin Dai’yi (DAI) oluşturmak için Teminatlı Borç Pozisyonu (CDP) kullanan merkezi olmayan bir borç verme protokolüdür. Dai, kullanıcılar CDP’lerde teminat olarak eter (ETH) biriktirdiğinde oluşturulur.

Dai, insanların sınırlama olmadan kullanabileceği tek merkezi olmayan, istikrarlı dijital para birimidir. Dolara sabitlenmiş diğer sabit coinlerden farklı olarak, bir bankada dolar tutmaz; Bunun yerine Maker protokolü, fiyat sabitliğini korumak için akıllı sözleşmeler ve ETH olarak teminat kullanır. Dai diğer Ethereum tabanlı varlıklara borç vermek, ödeme yapmak, ticaret yapmak veya yatırım yapmak için kullanılabilir.

Synthetix

Synthetix kullanıcıların Ethereum destekli başka bir merkezi olmayan yatırım platformudur.

Başlangıçta Havven olarak adlandırılan Synthetix, Ethereum kullanıcılarının altın, Bitcoin, dolar, Tesla hissesi ve diğer birçok varlığı temsil edebilen yapay varlıklara yatırım yapmasını sağlar. İşlemler eşler arası ve gözaltı olmayan bir temelde gerçekleştirilir. 

Ads

Basında, Synthetix’in likidite havuzlarında kilitli 140,6 milyon dolardan fazla var.

InstaDApp

InstaDApp ‘merkezi olmayan finans için güvenilir bir akıllı cüzdandır.’ DeFi kullanıcılarının ‘protokoller arasında en iyi getiriyi elde etmek için varlıklarını sorunsuz bir şekilde yönetmelerini, optimize etmelerini ve dağıtmalarını sağlayan bir uygulamadır.

InstaDApp, kullanıcıların DeFi yatırımlarını Maker, Uniswap ve Compound dahil olmak üzere birden fazla protokol üzerinde yönetmelerini sağlayan kullanıcı dostu bir gösterge panosuna sahiptir. Yeni DeFi kullanıcıları için, bu uygulama inanılmaz bir başlangıç ​​noktası sağlar.

Şu anda, InstaDApp akıllı sözleşmelerinde 80,7 milyon dolardan fazla tutuldu.

Uniswap

Uniswap , kullanıcıların Ethereum tabanlı ERC20 jetonlarını inanılmaz derecede kullanımı kolay bir arayüz aracılığıyla özel, güvenli ve gözetimsiz bir şekilde zincir üzerinde dönüştürmelerini mümkün kılan merkezi olmayan bir değişim protokolüdür. Uniswap, diğer kitapları kullanmak yerine, protokolün değişim likiditesini artırmaya yardımcı olan likidite havuzları kullanır.

Uygulama şimdi Ethereum tokenleri için en popüler merkezi olmayan borsalardan biri olarak kabul ediliyor. Şu anda Uniswap likidite havuzlarında 59.5 milyon $ ‘dan fazla Ethereum jetonu kilitli.

BZX

BZX Ethereum blok zincirinde geliştirilen ve kullanıcıların dijital varlıkları ödünç almasına, ödünç vermesine ve ticaretine olanak sağlayan açık bir finans protokolüdür. Ethereum kullanıcıları, protokol yoluyla borç verme için faiz elde edebilir ve borçlular arz ve talep tarafından belirlenen yüksek oranlarda borç alabilirler.

Örneğin, marjin tüccarları, merkezi borsalardan daha düşük marjlı borç verme oranları ödeyerek platformdan yararlanabilir. Protokol şu anda akıllı sözleşmelerinde 12.4 milyon dolardan fazla tutuyor.

Hızla büyüyen DeFi pazarı, blockchain endüstrisinden ortaya çıkan finansal yeniliklerin bir ifadesidir. Mevcut DeFi büyüme oranı devam ederse, bugünün merkezi finansal kurumlarının kullanıcılarına sağladığı işlevlerin çoğunun yerine, merkezi olmayan, sınırsız, açık finans çözümlerine tanık olabiliriz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.