Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$19,068.57
+1.39
ETH
$585.14
+3.32
LTC
$81.24
+6.57
DASH
$96.76
+2.82
XMR
$152.15
+5.09
NXT
$0.01
+25.49
ETC
$6.08
+2.27
DOGE
$0.00
+2.46
ZEC
$67.51
+3.02
BTS
$0.02
-5.05

Tezos ve Algorand Kara Para Aklama ile Mücadelede Ediyor

61

Blockchain platformu, Finansal Eylem Görev Gücü’nün (FATF) “Seyahat Kuralı” nın sağ tarafında kalmaya çalışıyor. Perşembe günü yapılan ayrı duyurularda; Algorand ve Tezos Vakıfları, isimsiz blok zincirlerine yasal uyumluluk sağlamak için sırasıyla iki analitik şirket olan Chainalysis ve Coinfirm ile bağlantı kurduğunu söyledi.

Küresel kara para aklama karşıtı (AML) bekçi köpeği olan Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF); kripto şirketlerinin göndericiler ve alıcılar hakkında belirli bir miktarın üzerinde bilgi depolaması ve ifşa etmesi gerektiğini öngörmesi için rehberliğini güncelledi.

Algorand

Algorand’ın durumunda Chainalysis, kuruluşunun yerel ALGO jetonu için büyük hacimli zincirleme faaliyetlerini izlemesine ve şüpheli işlemleri yetkililere bildirmesine olanak tanıyan bir işlem bilginizi (KYT) çözümü sağlayacaktır.

Algorand, yeni entegrasyonun güven ve güvenliği artıracağını vurgularken, düzenleme hayali asla çok uzakta değildir. Bir basın açıklamasında söylediği gibi, yeni entegrasyon vakfın “şüpheli faaliyetleri bildirmek için düzenleyici yükümlülüklerini yerine getirmesini” sağlayacaktır.

Bir açıklamada, Algorand Vakfı’nın baş işletme görevlisi Fangfang Chen, entegrasyonun Singapur’daki yasal gereklilikleri karşılamasına izin vereceğini söyledi. “Singapur’da sadece bulunduğumuz mevzuata uymamıza yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda küresel yasal düzenleme en iyi uygulamalarına da yardımcı olabilecek bir uyumluluk ortağına ihtiyacımız vardı” dedi.

Son 12 ay içinde, bazı ulusal düzenleyiciler FATF’nin “Seyahat Kuralını” yerel yasalara aktardı. Mayıs 2019’da Seyahat Kuralını uygulayan ilk düzenleyicilerden biri olan ABD’nin Mali Suçları Koruma Ağı (FinCEN), minimum 3.000 $ eşiğiyle devam etti.

Singapur, Ocak ayında 1.500 Singapur dolarından fazla (yaklaşık 1.100 ABD Doları) kripto işlemlerine katılan tarafların kimlikleri ifşa etmeye hazır olması gerektiğini açıkladı.

Chainalysis, CoinDesk’e entegrasyonun “Seyahat Kuralı uyumu için kapsamlı bir çözüm” olmasa da; Algorand Vakfı’nın Seyahat Kuralını tetikleyen işlemleri seçmenin yanı sıra ilgili gönderenleri ve alıcıları tanımlamak da dahil olmak üzere bazı gereksinimleri karşılamasına yardımcı olacağını söyledi.

Bir e-postada; “FATF’in rehberliği, otomatik işlem izleme ve müşteri risk puanlamasının etkili bir kara para aklama programının temel bileşenleri olduğunu belirtiyor.” dedi. “Chainalysis, Singapur’da lisans sahibi olmak ve diğer FATF yargı bölgelerindeki yasal gerekliliklere uymak için gereken işlem izleme yazılımını sağlar.”

Tezos

Tezos’un Coinfirm’lerle bağlantısı daha geniştir, bu da kuruluşunun ve borsa gibi ticari varlıkların protokol üzerindeki etkinliği izlemesine olanak tanır. Bir ortaklık yerine, Coinfirm’in AML Platformunun Tezos ve XTZ işlemleri için kullanılabilmesi daha fazlasıdır.

Genel olarak, Tezos’un Coinfirm ile olan anlaşması, Algorand’ın Chainalysis ile entegrasyonu ile aynı çizgide ilerliyor.

Basın bülteninde, “Küresel düzenlemelere tabi pazardaki blockchain protokollerinin ve kripto para birimlerinin büyümesi için en büyük engellerden biri AML uyumluluk düzenlemelerine odaklandı.” dedi. “AML, pazarda liderlik pozisyonu ve küresel olarak düzenlenmiş pazarlarda faaliyet gösterme yeteneği isteyen protokoller ve ilgili varlıklar için gerekli bir özellik haline geldi.”

CoinDesk ile konuşan Coinfirm CEO’su ve kurucu ortağı Pawel Kuskowski; FATF ve daha geniş AML uyumunun Tezos’un AML platformu ile entegrasyonunun arkasındaki ana motivasyonlar arasında olduğunu söyledi.

“XTZ ve ekosistemini kullanan kuruluşların AML gereklilikleri altında FATF uyumlu olmalarına izin verecek… Seyahat Kuralı özel çözümlerini daha da uygulamalarına yol açacak” dedi. “Genel olarak, protokollerin büyümesi söz konusu olduğunda en büyük engelleyici faktör AML ile ilgili düzenlemelerdir.”

Protokollerin düzenlenmiş pazarlarda çalışabilmesi için belirlenmiş yönergelere uymaları gerekir. Kuskowski, “Tezos entegrasyonu [Coinfirm ile], XTZ’nin FATF AML yönergeleri de dahil olmak üzere düzenlenmiş pazarlardaki AML yönergelerine göre çalışmasına izin veriyor,” dedi.

Ayrıca bakınız: Tezos, Oracle Services için Tap zincir bağlantısına en son Blockchain oldu

Seyahat Kuralı ilk açıldığında korkuyla karşılandı. Sektördeki birçok kişi, kullanıcı gizliliğini azaltarak ve borsalar ve diğer şirketlere uyum yükünü çok fazla yaparak kripto para birimi işlemlerine son verebileceğinden endişe ediyordu.

Ancak, seçenek borsaları gibi bazı olumsuz etkiler olsa da, Deribit’in Hollanda’dan çıkarılması, başka bir deyişle sektör için iyi olabilir; Almanya’nın ikinci en büyük borsası Boerse Stuttgart, güçlü AML kurallarının kriptoyu çekici hale getirdiğini söyledi kurumsal bir kitleye

Ve kendilerini FATF ile uyumlu hale getiren sadece Tezos ve Algorand değil. Seyahat Kuralı rehberliğinin açıklanmasından kısa bir süre sonra Coinfirm; Ripple ile XRP defteri üzerindeki karıştırıcı hizmetleri yoluyla aklanabilecek işlemleri etiketlemek için bir anlaşma imzaladı.

Cryptocurrency istihbarat sağlayıcısı CipherTrace, cüzdan çözümlerinin ve borsaların Seyahat Kuralına uymak için müşterileriyle ilgili bilgileri güvenli bir şekilde paylaşmalarına izin vererek kendi çözümünü de kullanıma sundu.

Bir yıl geçti ve Seyahat Kuralı şimdi yerel yasalara dahil edildiğinde, kripto endüstrisinin koşturmak yerine basitçe yeni düzenleyici manzaraya adapte olduğu anlaşılıyor.

Ayrıca Alman Hükümeti VeChain ’In Yöntemlerini Kullanıyor yazımı okumak için tıklamanız yeterlidir.

- Advertisement -

- Advertisement -

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.