Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$35,286.70
-13.55
ETH
$1,101.44
-17.38
LTC
$143.24
-20.26
DASH
$127.77
-11.53
XMR
$159.70
-0.52
NXT
$0.01
+12.9
ETC
$10.63
+2.8
DOGE
$0.01
-15.66
ZEC
$99.47
+17.13
BTS
$0.02
-22.94

ABD’deki Bitcoin ETF Onayı BTC’ye Zarar Verebilir, JP Morgan, İşte Nedenini Söyledi

2

JP Morgan analistleri, ABD’de bir Bitcoin ETF’nin onaylanması durumunda bunun Bitcoin’in piyasa değerine zarar verebileceğine inanıyor, işte nasıl:

Bloomberg , JP Morgan bankacılık devindeki analist ekibine göre, bir Bitcoin ETF’nin ABD düzenleyicileri tarafından uzun süredir beklenen onayının aslında Bitcoin’in döviz kuruna zarar verebileceğini bildirdi.

Grayscale ile rekabet edecek Bitcoin ETF

JP Morgan’ın uzmanları, SEC’in uzun zamandır beklenen Bitcoin borsa yatırım fonunu onaylaması durumunda, bunun mevcut en büyük Bitcoin hedge fonu olan Grayscale Investments ve Grayscale Bitcoin Trust’a karşı oynayabileceğine inanıyor.

Önde gelen JP Morgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, bir BTC ETF’sinin kendisinden ve GBTC’den çıkışları tetikleyebileceğini ve böylece şirketin mevcut tekelini kırabileceğini düşünüyorlar.

Bunun karşılığında BTC döviz kuruna zarar verebileceğini söylüyor.

Bir dizi GBTC çıkışı ve priminin düşüşü, GBTC’nin akışı ve sinyal önemi göz önüne alındığında, Bitcoin için muhtemelen kısa vadede olumsuz etkilere sahip olacaktır.

Geçen yıl, bu JP Morgan analisti, bankanın raporunda Bitcoin’den bahsetti ve Bitcoin’in altın bir rakip olarak artan rolünü kabul ederek, gelecekte BTC’nin şu anda altına yatırılan fonlarının bir kısmını muhtemelen emeceğini söyledi.

Ads

Kurucu Barry Silbert’in yönettiği ve yakın zamanda CEO olarak atanan Michael Sonnenshein tarafından yönetilen Grayscale, diğer kripto varlıkları ile birlikte giderek daha fazla Bitcoin satın alıyor.

8 Ocak itibariyle şirket, 28,4 milyar dolarlık AUM’a sahip.

İngiltere düzenleyici, yatırımcıları Bitcoin’e karşı uyarıyor

Bloomberg ayrıca , İngiltere finansal düzenleyicisi FCA’nın, Bitcoin ve diğer dijital varlıklarla ilişkili yüksek riskler nedeniyle tüm fonlarını kaybedebilecekleri için yatırımcıları kripto para varlıklarına girmeye karşı uyardığını bildirdi .

Düzenleyici, özellikle fiyat oynaklığı, kripto bazlı ürünlerin karmaşıklığı ve tüketicileri korumak için düzenleme eksikliğine sahiptir.

Bitcoin yeni ATH’sinden yüzde 21 düştü

Bu yıl, amiral gemisi kripto para birimi, 42.000 $ seviyesinin üzerindeki en yeni olanı olmak üzere, tüm zamanların en yüksek seviyelerinden birkaç kez geçti.

Bununla birlikte, hafta sonu boyunca Bitcoin aniden yüzde 21 civarında keskin bir düşüş yaşadı ve 40.885 dolardan 32.400 dolara düştü.

CoinMarketCap’ten alınan rakamlara göre BTC şu ana kadar 35.559 $ ‘a yükseldi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.