Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$31,525.47
-0.94
ETH
$1,288.99
-1.96
LTC
$127.16
-5.95
DASH
$99.39
-4.11
XMR
$134.77
-0.94
NXT
$0.01
-0.94
ETC
$7.11
-3.03
DOGE
$0.01
-4.25
ZEC
$83.18
-4.07
BTS
$0.02
-1.02

Algorand ile 2021’de DeFi Daha Hızlı ve Ölçeklenebilir Olacak

248

Son zamanlarda Algorand ile ilgili bir çok haber, güncelleme ve işbirliği duyurusu yaptık. Algorand ekip sürekli yeni geliştirmelerin duyurusu yapıyor. 

Daha önce akıllı kontratlarını DeFi ile uyumlu olacak şekilde güncelleyen Algorand yeni bir duyuru ile hızını ve kapasitesini 2 katına çıkaracağını duyurdu. Bildiğimiz gibi neredeyse tüm DeFi platformları Ethereum üzerine inşa ediliyor ve en popüler olanları Ethereum ağı üzerinde çalışıyor.

Ama bununla ilgili bir sorunumuz var. Ethereum ağında çalışan DeFi platformları için çok fazla işlem ücreti ödüyoruz ayrıca ağın yoğun olduğu dönemlerde blok onaylarının tamamlanması neredeyse 10 dakikadan fazla sürüyor. Durum böyle iken eğer DeFi finansın geleceği olacaksa bunu Ethereum ağında başarması mümkün görünmüyor.

Bunun için bazı geliştiriciler farklı ağlar aramaya başladı bile. Algorand Blokzinciri’de bu ağlarden biri. 2020 yılı içinde yeni bir güncelleme yaparak ağlarını DeFi için hazır hale getirmişlerdir. Şimdide ağ hızını ve kapasitesini artırmayı planlıyorlar.

2021 DeFi & Algorand

Peki Algorand bu geliştirmeleri ve güncellemeleri ne anlama geliyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi Ethereum ağında yaşanan sorunlara çözüm bulmayı hedefliyor. Örnek vermek gerekirse Ethereum ağında DeFi  işlemlerinde bazı durumlarda 100 doları  bulan işlem ücretleri karşımıza çıkıyor. Bu durum astarı yüzünden pahalı olduğu için kabul edilemez görünüyor. 

Algorand ağında ise işleminiz ne kadar büyük olursa olsun ödeyeceğiniz işlem ücreti .001 ALGO’dur. Arada neredeyse dağlar kadar fark var. Bu fark Algorand’ın ön plana çıkması için yeterli olacaktır. Ayrıca ekip blok boyutlarını artıracak ama onay süreleri aynı kalacak buda harika bir geliştirme tamda DeFi platformlarının aradığı birşey. Eğer küresel ekonomiden ve herkesin aynı anda işlem yapabileceği bir platform hayal ediyorsak bu durum zaten olması gereken bir teknoloji. Diğer türlü bu teknolojiler ufak bir kesime hizmet etmekten dışarı çıkamazlar.

Algorand yaptığı duyuruda 2021 için şu performans kriterlerini hedefledi:

2021 PERFORMANSIMIZ 

Engelleme teklif süresi 0,5 saniye olarak kalacaktır. (Blok boyutumuz 5.000’den 25.000’e çıkacak olsa da.) 

Blok tamamlama süresi 4,5 saniyeden 2,5 saniyeye düşecektir. 

Ads

Kesinleşmiş TPS 1,000 ila 46,000 ulaşacak . (Boru hattını engellemek için doğru bir yaklaşım sayesinde.)

Blokların tamamlanma süresi 2.5 saniye olacak. Bu herhangi bir işlem için onay tuşuna bastığınız anda 2.5 saniye sonra işleminin onaylandığı anlamına gelir. Buda uzun süredir beklediğimiz bir hız. 46.000 TPS çok iyi bir hedef. 3lü komnbinasyonlarda bu rakamlara ulaşmak gerçekten zordur. Güvenlik, hız, ölçeklenebilirlik. Bu 3 durumun aynı anda var olduğu projeler nadirdir. Algorand bu 3 kavramıda bünyesinde bulunduran sayılı teknolojilerden biri olarak görülüyor.

Bu hedefler DeFi sektöründe Algorand’ı bir adım öne geçirecektir. Henüz yayınlanmış bir DeFi platformu olmasada bazı geliştiricilerin bunun üzerinde çalıştığını biliyoruz. Yani yakın zamanda ALGO tokenlerinizi staking ederek yüksek faiz oranlarıyla kazanç sağlamanız mümkün olacak.

Bu ALGO satış baskısını düşürecek ve ALGO’nun yükselmesine neden olacaktır. Ayrıca yüksek APY oranlarını şu anda aranan yatırım araçları olduğu için insanlar tarafından tercih edilecektir.

Algorand hedefi kısaca: 

Algorand büyüyor. Bugün, zincirimizde günde ortalama 500.000 işlem yayınlanmaktadır. 500’den fazla şirket, benzersiz katman-1 akıllı sözleşmelerimizden ve platformumuzu zenginleştiren diğer işlevlerden yararlanarak Algorand üzerinde uygulamalar geliştirmekle meşgul. Uygulamaları yakında pek çok yeni işlem oluşturacak. 

Stabilcoinler ve DeFi

Bildiğimiz gibi DeFi platformlarında en önemli tokenlerden biri stabilcoinler’dir. Bu stabil coinler olmadan DeFi platformlarının bir anlamı kalmazdı. İnsanlar elinde bulundurduğu USDT, USDC veya diğer stabil coinleri staking ederek faiz kazanabiliyorlar. Algorand ağında zaten hali hazırda bir kaç stabil coin aktif olarak çalıştığıi için DeFi platfromlarının kullanımı hızla artacaktır. Sadece hazır bir platformun hayata geçmesi yeterli. Algorand ağında bunu destekleyecek tüm araçlar mevcut.

Şu anda USDT, USDC stabilcoinleri ağında bulunduran ALGORAND son olarak QCAD Stablecoin’i başlattı. QCAD (Kanada Doları stabilcoin) ihraç ve yönetiminin arkasındaki firma olan Stablecorp, önde gelen ölçeklenebilir, güvenli ve merkezi olmayan blok zinciri ağı Algorand ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Algorand blok zincirinde dijital varlık. Stablecorp, Algorand Foundation Grant ile ödüllendirildi ve bu işbirliği sayesinde Algorand’daki fiat destekli stabilcoin kapasitesini artırmaya devam edecek ve ağda ihraç edilecek ilk ABD doları destekli stabilcoin olacak.

QCAD, ilk tam uyumlu, kitlesel pazar CAD stabilcoinidir ve şu anda borsalar, emanetçiler, ödeme sağlayıcıları, DEX’ler ve daha fazlası dahil olmak üzere 22’den fazla farklı ekosistem ortağı tarafından desteklenmektedir. İlk olarak Ethereum’da QCAD’i başlatan Stablecorp’un Algorand’daki yeni uygulaması, daha yüksek kapsamlı ve daha hızlı işlem hızları gerektiren daha genel kullanım durumları olasılığını ortaya çıkarıyor.

Algorand Vakfı CEO’su Sean Lee, “Algorand Vakfı, Stablecorp’un Algorand’da QCAD’i başlatmayı seçmesinden çok memnun” dedi. “Algorand protokolünün küresel ölçeği ve hızı, QCAD kullanarak yeni ve yenilikçi tüketici inovasyonunu kolaylaştıracak yüksek işlem hacimlerini mümkün kılacaktır.”

Evet yukarıda Algorand ve DeFi ilişkisini ve olması gereken teknolojilere değindik. Algorand bunun için hazır görünüyor. Elinin altında bunu karşılayacak tüm araçlar mevcut. Sadece platformların hazır hale gelmesi ve yayınlanmasını beklememiz gerekiyor. Bunlar hayata geçtikten sonra Algorand fiyatına önemli ölçüde etki edecek ve ALGO’yu ilk 30 arasında görmemiz mümkün olacaktır. Ekip son hızla çalışıyor gibi görünüyor bakalım 2021 yılı Algorand için nasıl geçecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.