Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$19,240.75
+4.65
ETH
$580.51
+4.13
LTC
$78.99
+5.04
DASH
$96.73
+0.5
XMR
$148.68
+2.5
NXT
$0.01
+19.23
ETC
$6.10
+2.07
DOGE
$0.00
+1.2
ZEC
$67.03
+2.71
BTS
$0.02
-4.95

Çin Bankası Blockchain Tabanlı Ticari Kağıtları Sunuyor

65

Çin’in blockchain teknolojisini benimsemesi diğer ülkelere nazaran çok öndedir. Bir devletin teknolojiyi entegre olması teşvik edilen ekonomik güçteki hem özel hem de kamu kuruluşları teknoloji ile çalışma fırsatına girdiler.

Bu gelişme sonuncusu Hangzhou bölgesi dışında bulunan ulusal bir ticari banka olan Çin Zheshang Bankası geliyor.

KOBİ’lerin Doğrudan Finansmana Erişiminin Geliştirilmesi
China Banking News geçtiğimiz günlerde ulusal bankanın Ulusal Finansal Piyasa Kurumsal Yatırımcılar Birliği (NAFMII) tarafından kurulan bir pilot program kapsamında varlık destekli bir ticari kağıt (ABCP) yayınlamak için blockchain kullandığını bildirdi.

Öncelikle, ABCP, finansal kurumların kurumsal müşterilerinin operasyonel hedeflerinin bazılarını gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için çıkardıkları kısa vadeli bir yatırım ürünü. Kısa vadeli ürün genellikle 90 ile 270 gün arasında bir vadeye sahiptir ve ihraç eden şirketin sahip olduğu fiziksel varlıklar tarafından desteklenmektedir.

“Lianxin 2020 Lianjie Birinci Aşama Varlık Destekli Ticari Kağıt” olarak adlandırılan bu yatırım ürününün vadesi altı aydır, ancak banka henüz bir sonraki ihraç tarihini belirtmemiştir. Rapora göre, NAFMII’den bir yetkili, blockchain’in işletmelere pazarlara doğrudan bir kanal sağlamaya ve doğrudan işletme finansmanına erişimini geliştirmeye yardımcı olacağını belirtti.

Lianxin ABCP öncelikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaç duydukları finansal yardımı kolayca alabilmelerini sağlayacaktır. Diğer şeylerin yanı sıra, doğrudan finansman kaynaklarına erişilebilirliklerini artıracak ve borç sigortası için daha geniş bir havuz sağlayacaktır.

Bir yetkili, şirketlerin tedarik zincirlerini optimize etmek ve herhangi bir şekilde yardımcı olabilecek diğer ortaklara erişmek için blockchain kullanabileceğini belirtti.

Blockchain Çin’i Dönüştürüyor


Daha önce açıklandığı gibi, bu hareket, Çin’de hem kamu hem de özel hayatı dönüştüren bir dizi blockchain uygulamasındaki en son şeydir. Geçen ayın sonlarında, e-ticaret holding Alibaba Group’un ülkenin en büyük liman işletmecisi olan Çin Ticaret Limanı ile çok yönlü bir blockchain platformu geliştirmek için bir anlaşma imzaladığı bildirildi.

Yerel basının açıkladığı gibi, blockchain platformu bir ticari işlemin çeşitli yönlerinin temassız dijital ithalat ve ihracat operasyonları yürütmesine izin verecek. Bun durumun satıcıları, alıcıları, vergi görevlilerini, lojistik şirketlerini ve bankaları içereceği bildirilmektedir.

Tüm ortak şirketler liman endüstrisine bir blockchain entegrasyonu dalgası başlatmaya yardımcı olacak. Rapora göre amaç, dünyadaki ilk blockchain tabanlı dijital liman olmak.

Kamusal yaşam açısından, Çin haberlerinde geçen hafta sonu; Şangay’ın batısında yer alan Suzhou’nun çeşitli noter hizmetleri sağlayacak bir blockchain destekli pilot program geliştirmek istediğini bildirmişti.

Haber kaynağı, yeni platformun Suzhou Belediye Adalet Bürosu ve Suzhou Belediye Pazar Denetleme Bürosu tarafından oluşturulacağını açıklıyor. Bildirildiğine göre, yaşam, kişisel özgürlük, sağlık ve mülkiyet hakları dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere insan yaşamının çeşitli yönlerini kapsayacaktır.

Suzhou Noter Zinciri olarak adlandırılan platform, idari kolluk biriminin çevrimiçi noterleştirme hizmetleri yürütmesine izin verecek. Ajanslar ayrıca tüm süreçlerini bir blockchain destekli bulut platformunda paylaşılan dosyalar aracılığıyla yürütmeyi planlamaktadır.

Ayrıca Brave hakkındaki yazımızı okumak için buraya tıklayınız.

- Advertisement -

- Advertisement -

1 yorum
  1. […] Çin Bankası Blockchain Tabanlı Ticari Kağıtları Sunuyor yazımızı okumak için buraya […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.