Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$13,203.71
-3.85
ETH
$390.14
-3.69
LTC
$55.85
-6.21
DASH
$67.85
-4.15
XMR
$126.20
-5.23
NXT
$0.01
-1.39
ETC
$5.47
-3.05
DOGE
$0.00
0
ZEC
$57.00
-6.8
BTS
$0.02
0

Ethereum: Defi Olmadan Nasıl İlerler?

8

20 Temmuz’da Ethereum , topluluğun geri kalanı tarafından hiç beklenmeyen önemli bir ralli için hazırlanıyordu. 21 Temmuz ile 1 Eylül arasında, Ethereum 235 $ ‘dan 489 $’ a yükselirken 2 yılın en yüksek seviyesini de kaydedecek olan muazzam bir artış kaydedecek. Yükseliş rallisi unutulmaz olsa da, düşüş gerilemesi de oldukça çarpıcıydı ve Ethereum 5 Eylül’de 309 dolara düştü.

Ethereum basın anda yine 400 $ seviyesinden oldu, Temmuz 2020 ve mevcut ralli arasındaki temel fark, yılın kripto-fenomeni - Defi.

Temmuz 2020’de DeFi ne kadar önemliydi?

DeFi’nin ilgisi yaygındı ve Ethereum’un ağı üzerindeki etkisi önemliydi. Yüksek işlem ücretlerinden madencilerin daha karlı hale gelmesine kadar, DeFi, Ethereum’a ciddi bir ilgi uyandırıyordu ve muhtemelen Ether’in fiyat pompasında 489 dolara kadar büyük bir rol oynadı.

Ancak heyecan çok kısa sürdü. Kötü DeFi tokenleri, bu uygulamaların coşkulu doğasını boğdu ve Ethereum’un fiyatı grafiklerde düşerken, yutturmaca kaybolmaya başladı.

Bir noktada 43.000 $ ‘a yakın bir değere sahip olan YFI token, çarpıcı bir şekilde düştü ve 13.900 $ civarında işlem gördü. Şimdi, Ethereum’un fiyatını işaret eden başka bir ralliyle, piyasa göstergeleri oldukça ikiye bölünmüş görünüyor.

Santiment’in son analizine göre, Ethereum madencileri , pozisyonlarını koruyarak çalkantılı piyasa hareketlerine karşı dirençli kaldılar. Ek olarak, yeni aktif ETH adreslerinde bir artış da kaydedildi.

Bununla birlikte, Günlük Aktif Mevduat (Ethereum’daki benzersiz mevduat sayısı) çok yükseldi, bu bir satış öfkesine yol açabilecek ve sonunda Ethereum’un rallisini çökertebilecek bir gelişme.

Ayrıca, ekli grafikte gösterildiği gibi, ETH-BTC 1 aylık volatilite farkı keskin bir düşüş kaydetti ve bu da Bitcoin fiyatının Ethereum’a göre işlem yaparken dalgalanmalara daha açık olduğunu gösterdi.

DeFi’nin Ethereum için yokluğuyla mücadele edilebilir mi?

Uzun vadeli cevap Evet.

DeFi, tüccarlar için Ethereum’daki işlemleri dahil etme cazibesine sahipken, muhtemelen sadece bir yaz balonuydu. Bu nedenle, Temmuz 2020’deki kısa vadeli ralli, yaptığı zirvelere ulaştı.

DeFi, Ethereum’un rallisinin arkasındaki ana sebep olsa da, düşüşten eşit derecede sorumluydu. DeFi tokenleri, birkaç ‘kilim çekme’ alanın güvenilirliğini sorguladıktan sonra topluluk üzerindeki hakimiyetini çoktan kaybediyordu. Aslında, mevcut rallinin aktif bir DeFi pazarı ile örtüşmemesinin Ethereum için kılık değiştirmiş bir lütuf olduğu iddia edilebilir. Bununla birlikte, DeFi’yi tamamen göz ardı etmek de ideal değildir, çünkü bu gelecek için merkezi olmayan finansal ürünlerin mantıklı biçimlerine işaret etmektedir.

Öyleyse, Ethereum önümüzdeki 2-3 hafta içinde 480 doların üzerine çıkacak mı? Muhtemelen hayır. 

Ancak, gerçekleşirse, Temmuz 2020’deki DeFi destekli rallisinden çok daha sürdürülebilir olacak.

- Advertisement -

- Advertisement -

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.