Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$19,068.57
+1.39
ETH
$585.14
+3.32
LTC
$81.24
+6.57
DASH
$96.76
+2.82
XMR
$152.15
+5.09
NXT
$0.01
+25.49
ETC
$6.08
+2.27
DOGE
$0.00
+2.46
ZEC
$67.51
+3.02
BTS
$0.02
-5.05

Rusya ’nın En Büyük Bankası Madencilik Yapabilen ATM ‘ler peşinde

70

Rusya ’nın en büyük ve en eski bankası olan Sberbank, yakın zamanda, yerleşik bir grafik kartıyla “blockchain işlemlerini” etkin bir şekilde destekleyecek 4.917 ATM tedarik çağrısında bulundu. Sberbank, bu pandemi döneminde ve sonrasında temassız işlem yapan insanlara yardımcı olmak için kripto para madenciliği yapabilen ATM’leri satın alıyor.

Rusya ‘nın en Büyük Bankası Ravencoin, Grin ve Ergo Madenciliğini Yapabilen 5 Bin Adet ATM Alıyor

Grafik kartlı ATM’lerin kullanım durumu hakkında konuşan Ergo blockchain kurucu ortağı Alexander Chepurnoy, kartın Bitcoin’i etkili bir şekilde madencilik yapabilmeye sahip olmadığını söyledi, ancak teknolojinin bazı altcoinler için madencilik yapmaya uygun olduğunu da belirtti. Ayrıca, Kartın Ravencoin, Ergo ve Grin gibi kripto paraların madenciliğiyle başa çıkabildiğini bir yana, bazı kriptografik algoritmaları da işleyebileceğini söyledi.

Rusya ‘da öncü banka olan Sberbank, ülkedeki tüm bireysel mevduatların yaklaşık% 44’üne sahip olduğu için ülkenin en büyük bankası olarak kabul edilmektedir. Banka, Rusya genelinde 14.200 şubede faaliyet göstermektedir ve ülke geneline yayılmış 77.000 ATM’ye sahiptir.

Cointelegraph!a göre, arz teklifi için en yüksek teklif ATM başına 22.066,65 $ ‘dır ve toplamı 108,501,718,05 $’ dır. Ancak, ATM’lerin tedarikçileri tarafından karşılanması gereken teknik bir gereklilik, bir grafik kartı ile donatılmış olmalarıdır.

Blockchain destekli temassız ATM’ler, Huawei Pay, Samsung Pay, Apple Pay, Mir Pay ve Google Pay gibi diğer ödeme teknolojilerini destekleyecekti. Sahtecilikle mücadele etmek için ATM’ler yerleşik tanıma işlevine sahip olacaklar.

Ancak bu gelişme, kripto para yatırımcılarından ve ticaretle uğraşan kişilerde bir dizi büyük soru ortaya çıkardı. Gözlemciler, bazı blockchain işlemlerini gerçekleştirebilecek bir grafik kartının neden banka ATM’sine dahil edileceğini merak etmeye başlar. Ayrıca Sberbank’ın kendi kripto para birimini çıkarmayı planladığı konusunda spekülasyonlar mevcut.

Bununla birlikte, haberler bankanın varlığının sahibi olan Rus devletinin blockchain teknolojisine yönelik coşkusunu gösteriyor. Bu nedenle, blok zinciri teknolojisi açısından Sberbank’ı ülkede ön plana çıkardı. Rusya bir Merkez Bankası dijital para birimi (CBDC) başlatmayı planlıyorsa Sberbank’ın öncülük yapma olasılığı yüksek.

Ayrıca Rusya ile ilgili haberimize göz gezdirme için buraya tıklayınız

- Advertisement -

- Advertisement -

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.