Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$18,394.63
+1.57
ETH
$554.29
-0.01
LTC
$74.82
+2.55
DASH
$95.77
+2.12
XMR
$144.04
+7.28
NXT
$0.01
+29.41
ETC
$5.92
-0.42
DOGE
$0.00
+1.46
ZEC
$64.76
-0.03
BTS
$0.02
-6.92

Güney Kore Bankası Bitcoin Kripto Borsasını Geliştiriyor

47

270 milyar dolarlık mevduatı yöneten Güney Kore li banka,hukuk firması ve dev stüdyo ile kripto alanına taşınmak için ortaklık kurdu.

NH NongHyup Bank, blok zincir teknolojisini geliştirmek için; Samsung Blockchain, Shinhan Bank, Ground X ve diğer işletmelerle çalıştıklarını söyleyen ülkenin en büyük hukuk firmalarından biri olan Pacific Law (Bae, Kim & Lee) ve Hexlant ile ortaklık kurdu.

Yerel bir makaleye göre “kripto para borsalarının araştırılması ve geliştirilmesi için ortak bir kurum kurmayı” hedefliyorlar.

Güney Kore ‘deki yeni bir yasa çıkarıldı. Bu yasa; Kripto para varlıklarının bankaya uygunluğu için kara para aklama karşıtı bir yatırım gerektiriyor. Bu nedenle Güne Kore kurumsal yatırımcıların potansiyel girişine hazırlanıyor.

Nonghyup Bank başkan yardımcısı Seung-Hyun Jang; “Dijital varlıkların kurumsal sektöre girişine proaktif bir şekilde yanıt vermek için bir konsorsiyum başlattık.” dedi.

“Dijital çağda yeni iş modelleri yaratacak ve ortaklarımızla dijital varlık pazarına liderlik edeceğiz.”

Bu, Çin’in daha önce yararlanabilmesi için Güney Kore ile kripto para birimlerini daha da çökerttiği bir zamanda geliyor.

Çin 2011’de kripto borsalarını kapattığında7, Güney Kore borsalarında balonlanan hacimler, zaman zaman düzenleyici engeller nedeniyle yüksek talep ve arbitraj zorlukları nedeniyle önemli primler geliştirdi.

Bununla birlikte Çin Tezgah Üstü (OTC) yatırımcılarına izin verdi, ancak şimdi Güney Kore’yle de bu yakınlığı ve benzer bir kültür nedeniyle bir faydalanıcı olmak için potansiyel olarak tekrar caydırmaya çalışıyorlar.

Çin’in aksine, Güney Kore, Samsung bitcoin ve ethereum cüzdan gibi farklı kripto ile ilgili hizmet sağlayan çok sayıda ünlü markanın kriptolarına çok hoş geldiniz.

Ancak ilk kez oradan bir bankanın, özellikle kripto ticaret tesisleri söz konusu olduğunda, bu alana girdiğini duyuyoruz.

Ayrıca Bitcoin Küresel Rezerv Para Birimi Olabilecek Mi? yazımızı okumak için tıklayınız.

- Advertisement -

- Advertisement -

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.